8 Instagrammable plekken in Vietnam

Is je reis naar Vietnam geboekt? Top! Laat Vietnam nu net een bestemming zijn die iedereen ontroert. Felgroene rijstvelden, prachtige karstlandschappen, meer dan 3000 kilometer kustlijn, oude keizerlijke steden, kleurrijke bergstammen en grote bruisende metropolen: het land is prachtig om naar te kijken. En daar horen natuurlijk mooie foto’s bij!

1. Mua Caves in Ninh Binh

Daguitstapje vanuit Hanoi? Kies voor Ninh Binh, wat ook wel eens ‘Halong Bay on land’ wordt genoemd, dankzij de vele karstformaties. In het hart van Ninh Binh vind je de Mua Grotten, mét indrukwekkend viewpoint dat absoluut de moeite waard is.

2. Bich Dong Pagoda in Ninh Binh

Vlakbij de Mua Grotten vind je deze Bich Dong Pagode, met als blikvanger de prachtige ingang. En een mooie plus: in de lente en zomer wordt het water overheerst door mooie lelies.

3. Train Street in Hanoi

Niet voor bange zieltjes! Ooit al een straat gezien met tal van winkeltjes en restaurants, waar ook nog eens een aantal keer per dag een trein door raast? Wij begrijpen alvast waarom het zo populair is op Instagram.

4. Halong Bay

Heel eerlijk: Halong Bay is adembenemend of je nu op een boot op het water bent, op begane grond staat of vanuit de hoogte. Maar dit viewpoint vinden we wel net dat extra speciaal. Hoe je er komt? Dat lees je op de site van Reisjunk.

5. Verlaten waterpark in Hue

Ho Thuy Tien is de perfecte spot voor als je eens zien hebt in een post-apocalyptisch gevoel (want wie heeft daar nu geen zin in van tijd tot tijd). Vooral het drakenhoofd is een hoogtepunt (pun intended).

6. Hoi An

Het ding met Hoi An, is dat zowat heel het oude centrum extreem fotogeniek is. Overdag overheersen de vele kleuren, ‘s avonds lichten alle lampions op en heb je ogen tekort. De stad is verkozen als beste stad in de wereld, dus zeker een bezoek met camera waard.

7. Golden Bridge in Da Nang

Toen de eerste foto’s van de Golden Bridge op Instagram verschenen, was het moeilijk onze ogen te geloven. Vandaag is het een ware sensatie, in de buurt van Da Nang. We raden aan vroeg te gaan om de beste foto’s te shooten.

8. Rode duinen in Mui Ne

Is het Marokko? Is het Namibië? Nee, het is Vietnam! In Mui Ne, een chill vakantiestadje, liggen de rode duinen, die de perfecte backdrop zijn voor zowel een spetterende zonsondergang als jouw foto’s.

Reis nog niet geboekt? We zijn er voor je. Bekijk onze 15-daagse rondreis of contacteer ons voor een Vietnamreis helemaal op maat.