Dit zijn de allermooiste nationale parken van Canada

Banff National Park - Canada nationale parken

Wat kan er niet ontbreken aan een rondreis door het land van sneeuw, houthakkers, maple syrup en ijshockey? Klopt: de prachtige nationale parken van Canada. Natuur blijft de nummer één reden waarom toeristen naar het grote land afzakken, en gelijk hebben ze. Maar met meer dan veertig nationale parken, wordt het nogal moeilijk kiezen. Laat ons je helpen! 

1/ Banff National Park, Alberta

Het alleroudste nationale park van Canada, jawel! En veruit één van de populairste. Want valleien, bergen, gletsjers, bossen, weiden en rivieren: het park van ruim 6641 km² heeft het allemaal. Genesteld in de adembenemende Canadese Rockies zie je met sneeuw bedekte bergtoppen, weelderig groen dennenbos, smaragdblauwe meren en een scala aan diertjes in het wild (denk: herten, berggeiten en zelfs beren).

Banff National Park - Canada nationale parkenBanff National Park - Canada nationale parken

2/ Yoho National Park, Brits-Columbia

In Yoho draait het om hoog en laag: stijgende pieken, donderende watervallen en groene plekken die zo enorm sereen zijn. Yoho ontleent zijn naam aan een uitdrukking van ontzag en verwondering, iets wat je perfect zal begrijpen van zodra je de Kicking Horse rivier ziet. Eeuwen van erosie vormden namelijk een natuurlijke rotsbrug over rivier. Klim er zeker eens op. Het uitzicht dat volgt is het méér dan waard.

Banff National Park - Canada nationale parken Yoho National Park - Canada nationale parken

3/ Jasper National Park, Alberta

Ook één van de grootste parken in de Canadese Rocky Mountains, bijna 11.000 km²! Het kleine stadje Jasper is omgeven door grootse bergen, wat het zowel ruig als tijdloos maakt. Het park is doorsneden door het schilderachtige Icefields Parkway. En 97% van het park is beschermde en ongerepte wildernis. Elanden, herten, beren en poema’s zwerven op de paden en door rivieren van het mooie park.

Jasper National Park - Canada nationale parken
Jasper National Park - Canada nationale parken

4/ Prince Albert National Park, Saskatchewan

Van graslanden, meren en bossen tot huisjes, hotels en cafés: Prince Albert National Park biedt een mooie reis naar het prachtige noorden van Saskatchewan. Fans van natuur kunnen hier naar hartelust wandelen, zwemmen, paardrijden, langlaufen of genieten van de sfeer van het strandresort. En misschien zie je wel een kariboe, witte pelikaan of een bizon.

Prince Albert National Park - Canada nationale parkenPrince Albert National Park - Canada nationale parken

5/ Cape Breton Highlands National Park, Nova Scotia

In een land zoals Canada heb je veel competitie op vlak van nationale parken, maar Cape Breton is toch kandidaat voor de top drie. Heb je een beeld in je hoofd van hoe Canada eruitziet? Dit park komt daar waarschijnlijk perfect mee overeen. Als je van interessante hikes houdt, dan ben je hier aan het juiste adres. Lang leve het schitterende uitzicht op de wilde schoonheid van Cape Breton. En als je geluk hebt, kan je zelfs walvissen spotten!

Cape Breton National Park - Canada nationale parken

6/ Glacier National Park, USA

Stiekem niet meer in Canada maar nét over de grens met Amerika. Maar ook dit park mag niet op je lijstje ontbreken. Glacier National Park is voor 12% bedekt met ijs en er zijn zo’n 140 gletsjers. Maar dat ijs zorgt er niet voor dat er geen dieren te spotten zijn, integendeel! Denk bevers, otters, berggeitjes, dikhoornschapen en elanden. Het is zelfs een van de laatste gebieden waar de grizzlybeer nog in het wild voorkomt.

Glacier National Park - Canada nationale parken
Glacier National Park - Canada nationale parken

Helemaal zin in een trip naar het mooie Canada?

Ga je voor het wilde westen of het ongereptere oosten, in de winter of in de zomer, er is voor ieder wat wils. Is de rondreis naar je zin, maar wil je graag hier en daar wat naar je eigen hand zetten of vervangen? Of zelfs op honeymoon naar Canada? Dat kan! Wij werken graag naar jouw ideale reis toe.