Deze schommels in Ubud zijn hemels avontuurlijk

Want je hangt niet elke dag tientallen meters boven te grond te bengelen. Met de jungle van Bali onder je voeten. Of wel?  The place to be voor dit avontuurlijk uitstapje: Ubud, in het hart van Bali. Je zit praktisch tussen de rijstvelden en prachtige tempels, maar de jungle is ondoordringbaar. De ideale plek ook voor een foto met een grote F.

Bali Swing

Bali Swing heeft vijf gewone schommels (5 meter, 10 meter, 15 meter, 20 meter en 78 meter!), een tandemschommel en twee nestjes die de canyon en waterval vlakbij overschouwen. De populairste van ze allemaal, en best betaalbaar, met 35 dollar mag je schommelen en krijg je een lunch.  
 

Zen Hideaway

Naast Bali Swing, is er ook Zen Hideaway. Hier hang je tussen de kokosbomen, hoog bovenop een heuvel en heb je een spectaculair zicht van de Ayung rivier, rijstvelden, een watervalletje en de vulkaan Mount Agung.  
  Het grote verschil bij Zen Hideaway, is dat de swing bij een klepper van een Airbnb hoort. Verblijf je in de villa? Dan kan je schommelen à volonté! Maar geen nood, als de plek volgeboekt is, kan je nog steeds – tegen een kost – gaan schommelen.  
 

Fototips

Als je daar, tientallen meters boven de grond, bengelt, hoort er natuurlijk een Instagramworthy foto bij. Ze verkopen de Ubud Swing wel als extreme sport, zeker als je op die van 78 meter zit. Dat betekent dat je daar een groot veiligheidsharnas moet dragen. Onmisbaar, wel niet zo mooi op foto’s. Als je op de lagere gaat moet je maar een ‘licht’ harnas aan. Je mag tussen je foto’s van kant wisselen, zodat je een foto van je voor- én achterkant hebt. En trek best geen groen of blauw aan, want dan word je één met de achtergrond. Best iets fel dragen, zoals rood, geel of wit. En oh ja, kruip in je beste ballerina-rol. Die gestrekte voeten maken een wereld van verschil!