Vrouwendag: waarom alleen reizen zo enorm leuk én belangrijk is

“Ik ga reizen, op m’n eentje”: dé zin die veel opgetrokken wenkbrauwen en ongerustheid oproept bij andere mensen, vooral als je tegelijkertijd ook nog eens vrouw bent. Maar eerlijk? Hoe bevrijdend moet het wel niet zijn. En onder het mom ‘do something that scares you everyday’: boek dat vliegticket. 

Je doet he-le-maal je eigen ding

Opstaan om 12 uur, of net super vroeg? Drie desserts als avondmaal? Een hele dag in dat ene museum? Je doet maar. Want jij kiest. Helemaal zelf.

Je leert

Je leert zo enorm veel. Kleine dingen of groots, het maakt niet uit. Van het transportsysteem onder de knie krijgen tot een nieuwe taal leren. De geschiedenis ontdekken van een land dat zo verschilt van het jouwe is verrijkend. Maar je leert ook opnieuw na te denken, te onderhandelen, te luisteren naar je buikgevoel en beslissingen maken.

Je groeit

Wat reizen echt doet, is je nieuwsgierigheid laten bloeien. Zeker wanneer je alleen bent. Het kan méér dan confronterend en oncomfortabel van tijd tot tijd, maar je groeit zo hard als mens.

 

Je apprecieërt

Want je let extra op, omdat al je zintuigen bezig zijn met wat jij ervaart. De zon die in alle kleuren opgaat, hoe cool is dat?

Je verbreedt je horizon

En dat voornamelijk door alle mensen die je leert kennen. Verrijk jezelf met de kennis en ervaring van andere mensen. Leer van hen. Je zal er geen spijt van hebben, beloofd.