Samen met jou organiseren wij op maat gemaakte individuele rondreizen, opgefleurd met gepaste excursies waarin het genieten van de wondermooie Canadese natuurpracht centraal staat. Een huurauto is daarbij ideaal om de ervaringen aan elkaar te rijgen. Het excursie-aanbod in Canada is uitgebreid en divers: een meerdaagse trekking, varen op een vlot voor families of whitewaterrafting op een avontuurlijker niveau, walvissen en beren spotten vanuit een overdekte boot of, beschermd door een waterdicht pak, vanuit een zodiac. Zeekajakken of kanovaren, paardrijden of met de huifkar meerijden, tree top of zip trekking tussen de toppen van de populieren of Vancouver verkennen per fiets. Zalig genieten van de warmwaterbronnen in de Rockies, een boottocht op een hemelsblauw meer of een rit met de gondellift naar de top van Blackcomb Mountain.

Vrijheid troef

Canada is het ideale land om met je eigen huurwagen te ontdekken. Wij sturen je op pad met alle nodige informatie om zo weinig mogelijk aan het toeval uit te laten. Stoppen aan een onverwacht mooi meer of gezellig dorpje? Je eigen huurwagen geeft je een ongelofelijke vrijheid om zelf je dagen in te vullen. Een kleine SUV is erg geschikt om de Canadese wegen te verkennen, maar er zijn verschillende opties mogelijk.

Voor onze huurwagens hebben we een goede samenwerking met Sunnycars. Rijd je van punt A naar punt B of kies je voor een roundtrip? Alles kan, wij werken het graag voor je uit.

Waar te beginnen

Canada bestaat uit verschillende regio’s met verschillende klimaten. De ongerepte natuur delen ze echter allemaal. Noordoost Canada is het land van de elanden, walvissen, fjorden, watervallen en rivieren. Uitgestrekte bossen en de ultieme wildernis vind je hier in Newfoundland. Midden-Canada is het gebied van de oneindige prairies en grote poolvlakten met in het noorden de Koningin Elizabetheilanden en in het zuiden enkele grote meren. Het oosten van Canada wordt gekenmerkt door de Franstalige cultuursteden Quebec en Montréal en het eerder Britse Ottawa. Maar Oost-Canada heeft eveneens een overvloed aan prachtige natuur en waterrijke parken. De bekendste parken liggen echter in het westen met Banff, Jaspers, de ‘Glaciers Highway’, de Columbia Icefield, het blauwgroene Lake Louise en het schilderachtige Peyto Lake. Yukon grenst aan Alaska en is daarmee ook Canada’s ‘wild heart’. Een eindeloze uitgestrektheid en eindeloos lange dagen maken van Yukon iets apart. Canada op zijn ongereptst.

Ontdek meer

West-Canada

Prachtige gletsjers, azuurblauwe meren, oneindige bossen…Onverwachte ontmoetingen met grizzly’s en andere beren, boottochten op zoek naar walvissen en orka’s én een bruisende stad als Vancouver. Dat en zoveel meer is West-Canada. Een paradijs aan ongerepte natuur en gastvrijheid.

Oost-Canada

Het ongereptere oosten van Canada. Oorverdovend stille meren, glamping in oneindig groene bossen en cultuursteden als het multiculturele Montréal en het geschiedkundige Québec. Ontdek deze prachtige mix tussen cultuur en natuur via eindeloze natuurparken vol verrassend wildlife met als kers op de taart de impressionante Niagara Falls.

Rondreizen

Hieronder vind je enkele van onze kant-en-klare rondreizen in Canada. Ga je voor het wilde westen of het ongereptere oosten, in de winter of in de zomer, er is voor ieder wat wils. Is de rondreis naar je zin, maar wil je graag hier en daar wat naar je eigen hand zetten of vervangen? Dat kan! Wij werken graag naar jouw ideale reis toe.

Ontdek ook 'Explore Canada by tooku'

Uitbreidingen

Voeg extra elementen toe aan je rondreis. Kies een specifieke excursie, een extra whale watching tour of een uitgebreider stadsbezoek. Personaliseer je rondreis zoals je het zelf wil!

Op zoek naar iets specifiek? Laat het ons weten!

Belangrijk voor vertrek

Documenten & gezondheid

Internationaal paspoort

Je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, dat geldig is tot tenminste 1 dag na retourdatum. We raden je ook aan om een kopie van je internationaal paspoort mee te nemen en apart van het origineel te bewaren. Vraag uw reispas tijdig aan!

Visum

Vanaf 15 maart 2016 dient iedereen die naar Canada reist een e-visum (eTA) aan te vragen. Dat kan door hier te klikken.

Reisverzekering

Zorg best voor een uitgebreide reisverzekering, en hou je polisnummer op zak, samen met de noodnummers van uw verzekeringsmaatschappij.

Inentingen

Er zijn geen specifieke inentingen vereist. We raden je aan je gebruikelijke medicijnen mee te nemen en een kleine reisapotheek samen te stellen met o.a. een middel tegen keelpijn, verkoudheid en darmstoornissen. Veel medicatie die in Europa vrij verkrijgbaar is, kan in Canada slechts met doktersattest worden bekomen. Voor meer informatie, vraag raad aan je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.itg.be).

Betalingen & hotels

Wisselkoersen

De gangbare munt is de Canadese dollar die voorhanden is in biljetten van 5, 10, 20, 50 en 100 dollar. De Canadese dollar is in 100 cents onderverdeeld. Er zijn munten van 1, 5, 10, 25 cent en van 1 en 2 dollar. Hou er rekening mee dat de in Canada gepubliceerde prijzen steeds zonder taksen en service zijn, zodat de uiteindelijke rekening steeds hoger is dan verwacht. Ook bier en wijn zijn aanzienlijk duurder dan in België. Wisselkoers Canada: 1 EUR = 1,43 CAD (november 2016).

Betaalkaarten

Er zijn talloze ABM- of ATM-bankautomaten (de plaatselijke Bancontact) waar u geld kunt afhalen met uw kredietkaart of met uw Belgische bankkaart, indien deze voorzien is van de functie Maestro of Cirrus (raadpleeg uw bank).Het gebruik van Visa, Master Card en American Express is ruim verspreid.

Fooien

In de rekeningen die je in restaurants in Canada krijgt, zit geen toeslag voor de bediening. Gebruikelijk is tien tot vijftien procent bij te tellen. Als de bediening heel slecht was, kun je wat minder geven. Taxichauffeurs verwachten ook zo’n tien tot vijftien procent, taxi’s afgerond tot een heel bedrag. Portiers en dragers in hotels, op stations en op vliegvelden krijgen meestal een dollar per stuk bagage. In cafés en bars wordt een fooi naar eigen inzicht gegeven, meestal afronden naar boven. Voor het kamermeisje in hotels wordt één of twee dollar per nacht achtergelaten. Bij fastfoodketens waar je zelf je eten en drinken ophaalt, zijn fooien ongebruikelijk. Ook de pompbediende bij benzinestations verwacht geen tips.

Comfort

Alle hotels in ons aanbod gaan van comfortabel tot luxueus, ze hebben een prima en complete inrichting en bieden een voortreffelijke service. Behalve de door ons voorgestelde hotels, kan tooku in principe elk ander hotel in Canada op aanvraag aanbieden.

Praktisch

Netspanning

De netspanning bedraagt 110 volt. Om elektrische toestellen zoals haardroger of scheerapparaat te gebruiken is een specifieke adapter noodzakelijk (2-polige platte stekker, type USA-Canada).

Telefonie

De populaire smartphones van dit moment zijn allemaal quad-band toestellen en vaak geschikt voor gebruik in Canada.Het is veel goedkoper om contact te houden met het thuisfront via bijvoorbeeld Skype, Whatsapp en Facetime. Heb je een iPhone of iPad, dan kun je via de app WiFi Free Canada gemakkelijk WiFi spots in de buurt vinden.

Tijdsverschil

Canada is zo groot, dat het maar liefst 6 verschillende tijdzones kent. Vlieg je van het ene uiterste puntje van Canada naar het andere uiterste punt, dan scheelt dat dus 6 uur.

Tijdsverschil met België
Aklavik – 8 uur
Edmonton – 8 uur
Halifax – 5 uur
Montreal – 6 uur
Ottowa – 6 uur
Toronto – 6 uur
Vancouver – 9 uur
Winnipeq – 7 uur
Transport

Houders van een geldig EU-rijbewijs kunnen hiermee in Canada rijden op voorwaarde dat zij tevens in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs.