Heerlijk Argentinië: deze gerechten moet je geprobeerd hebben

Mogen ze jou ‘s nachts wakker maken met een heerlijk bord van je favoriete eten? Ons ook niet, maar dat betekent niet dat we geen grote fan zijn eten. Zeker op verplaatsing, want een land ontdek je toch een beetje dankzij de keuken. En laat de Argentijnse keuken nét een topper zijn.

1. Asado

Dé nummer 1 is asado, of barbecue. Een beetje wat pizza en pasta voor Italië is, dat is asado voor Argentinië. Durf het land dus niet te verlaten zonder een heerlijk stukje vlees uit de grill te proeven.

2. Chimichurri

Een sausje om vingers bij af te likken. Het is een groene salsa gemaakt van peterselie, oregano, ui, look, chili, olijfolie en iets zuur, zoals citroen of azijn. Argentinië is gebouwd op deze kruidenmix, die perfect gepaard gaat met vlees.

3. Empanadas

Ondertussen ook overgewaaid naar onze contreien: de empanada. Deeg gevuld met vlees, patat, ei en lente-ui, dat is een echte traditionele empanada. Maar het goede is dat je voor ieder wat wils hebt.

4. Dulce de leche

Zoetekauwen in the house? Deze saus is next level zoet, maar oh zo lekker. Het is een soort van dikke pasta gemaakt van gekarameliseerde gecondenseerde melk en past perfect bij ijs of andere dessertjes.

5. Milanesa

Doet de naam ‘escalope’ een belletje rinkelen? Milanese is vrij gelijkaardig, aangezien het ook een stuk vlees gebakken in broodkruimels is. En het wordt voornamelijk geserveerd met puree, frietjes, ei of kaassaus. Yum.

6. Alfajores

Aha, koekjes! Alfajores zijn biscuits met confituur, een mousse of dulce de leche in het middel. De roots van het koekje ligt in de Arabische wereld, maar vandaag is Argentinië de grootste verbruiker van het koekje. En terecht.

Klaar om al dat lekkers zelf te gaan proeven? Bekijk onze reizen of contacteer ons voor een reis door Argentinië helemaal op maat.