Reizen naar Japan zit in de lift! Het landschap biedt een interessante mix van prachtige natuur, goed onderhouden schrijnen en tempels, historische bezienswaardigheden, moderne steden en werelderfgoedsites. De invloed van de interessante culturen en subculturen van Japan hebben zo’n internationale impact gehad dat buitenlanders naar Japan willen komen voor het sumoworstelen, de traditionele theeceremonies, anime stripkunst, samoerailegendes en zoveel meer.

Niet alleen is Japan, omwille van de zwakkere Japanse Yen, de afgelopen jaren heel wat goedkoper geworden; het land is ook veel toegankelijker geworden voor Westerse toeristen, ook door de Engelstalige informatie in de grote stations. Neem daarbij de nieuwe rechtstreekse vluchten van Brussel naar Tokio en je begrijpt dat Japan als reisbestemming voor velen op de bucket list komt te staan in de nabije toekomst.

Japan intrigeert en maakt nieuwsgierig. Reizigers vertrekken met hoge verwachtingen en komen vaak ook lyrisch terug.Wacht niet op de grote massa, maar stippel nu als trendsetter je persoonlijk reisplan uit, samen met tooku, dé Japan-kenner bij uitstek. Wij sturen jullie op pad om Japan vanbinnen en vanbuiten te leren kennen; zelfstandig, maar met massa’s tips en suggesties.

Wat tooku reizigers zeggen

Bruno
Van harte dank voor uw hulp bij onze prachtige reis naar Japan.
Alles is prima verlopen.
Top ervaring!
Bruno

Erwin
Het is een prachtige reis geworden. Alles is vrij vlot verlopen, dankzij jullie zeer uitgebreide informatie, de stiptheid en efficiëntie van de Japanners en hun zeer grote hulpvaardigheid bij de minste onduidelijkheid of twijfel. Oprechte dank voor alle hulp bij organisatie en geven van zoveel gedetailleerde info! Arigato!
Erwin

Sibylle
We zijn echt superblij met jullie service en raden iedereen die spreekt van een reis op maat jullie kantoor ten zeerste aan. Alle lof! Vele groeten en nogmaals oprechte dank om mijn droomreis te helpen verwezenlijken.
Sibylle

Lees meer reviews

Op je eigen ritme per trein

Maak gebruik van onze verschillende verlengingen om zelf je perfecte reis samen te stellen. Ons flexibele reisplan gebruikt Tokyo en Kyoto als uitvalsbasis, onderling verbonden door een rit per hogesnelheidstrein.

Kyoto en Tokyo zijn samen meer dan 1200 jaar de keizerlijke hoofdsteden van Japan. De beste restaurantjes, fijnste souvenirs, meest extravagante winkels, mooiste stadshotels, grootste tempels en uitgebreide kunstcollecties vind je er terug. Alles wat Japan zo Japans maakt, van zen-tuinen tot geisha, kom je in zijn puurste of net meest hedendaagse vorm in deze twee metropolen tegen. Eentje met een oude ziel en eentje met een jong hart.

Met de Japan Rail Pass, inbegrepen in onze reizen, kan je alle JR treinen nemen (met uitzondering van Nozomi en Mizuho). Je ontvangt de voucher voor de Japan Rail Pass bij je reisdocumenten. Je kan de voucher vlot omwisselen voor je treinticket in een station in Japan. Beide steden vormen, op zo’n 450 km van elkaar gelegen, tevens een ideale uitvalsbasis voor respectievelijk West- en Oost-Japan. Ze vormen dus de ideale plekken om je reis doorheen het Land van de Rijzende Zon te beginnen.

Japan is een supergeorganiseerd en efficiënt land. Reizen per trein, bus en metro zijn daarom ideaal om dit fascinerende land op je eigen ritme te ontdekken. Jouw reis hoeft niet beperkt te blijven tot het hoofdeiland Honshu. Zo kan je ook de andere grote eilanden Hokkaido en/of Kyushu toevoegen aan jouw droomvakantie.

Ontdek de Japan Rail Pass

Waar te beginnen

Kyoto en Tokyo zijn samen meer dan 1200 jaar de keizerlijke hoofdsteden van Japan. De beste restaurantjes, fijnste souvenirs, meest extravagante winkels, mooiste stadshotels, grootste tempels en uitgebreide kunstcollecties vind je er terug. Alles wat Japan zo Japans maakt, van zen-tuinen tot geisha, vind je in zijn puurste of net meest hedendaagse vorm terug in deze twee metropolen. Eentje met een oude ziel en eentje met een jong hart.

Onderling zijn de steden vlot verbonden met de kogeltrein. Bovendien zorgen de internationale luchthavens van Haneda, Narita en Kansai voor een efficiënte connectie met Europa. Beide steden vormen, op zo’n 450 km van elkaar gelegen, daarnaast de perfecte uitvalsbasis voor respectievelijk West- en Oost-Japan. Ideaal om je reis doorheen het Land van de Rijzende Zon te starten.

Kyoto

Kyoto was 11 eeuwen lang een keizerlijke hoofdstad. Met zijn honderden tuinen en tempels is Kyoto ook nu nog een van de cultureel rijkste steden van Azië. Zijn verleden maakt dat deze stad nog de authentieke Japanse tradities belichaamt. Gelukkig bleef Kyoto tijdens de wereldoorlog gespaard en kan je er nog heel wat oude bezienswaardigheden bewonderen. In de traditionele Gionwijk zie je misschien nog geisha’s en maiko’s, die op tempelbezoek zijn. De 1600 boeddhistische tempels, 17 UNESCO-sites en 400 Shinto-schrijnen maken de stad tot het hart van het traditionele Japan.

Al iets in gedachten? Laat het ons weten!

Tokyo

Tokyo, het voormalige Edo, is met meer dan 13 miljoen inwoners de thuisbasis van een kwart van alle Japanse inwoners. Het mag dan ook niet verwonderen dat de Japanse hoofdstad één van de grootste steden ter wereld is. Het is een plaats waar het drukke stadsleven botst met de rust van oude tradities. Hoewel die energie soms overweldigend is, blijft Tokyo een prachtig voorbeeld van het naoorlogse mirakel dat Japan is geworden.

Takayama

Takayama is een karaktervolle stad in de Japanse Alpen en van oudsher het centrum voor ambachtslui. Door haar geïsoleerde ligging in het omringende gebergte, heeft deze plaats haar authenticiteit grotendeels weten te bewaren. We bevinden ons hier in het Japan uit de Edo-periode.

Kanazawa

In de oude kasteelstad Kanazawa werd niet alleen het kasteel grondig gerenoveerd maar is het ook interessant om te kuieren in de oude geisha- en samoeraidistricten, waar we kunnen proeven van het hofleven van weleer. Hier bevindt zich ook één van de drie bekendste Japanse tuinen, Kenrokuen, aangelegd door de invloedrijke Maeda-clan.

Yamanouchi

Yamanouchi ligt in de Naganoprefectuur. Een bezoek aan Yamanouchi is niet compleet zonder een bezoek aan de sneeuwaapjes, die vertoeven warme onsen of natuurlijke warmwaterbronnen om zo aan de koude winter te ontsnappen. Yamanouchi heeft ook een waaier aan onsen ryokan (traditioneel Japanse hotels die een eigen onsen hebben) en openbare onsen.

Matsumoto

Matsumoto is vooral bekend om het Japanse fort, zoals dat in de films van Kurosawa te zien is. De stad is ideaal gelegen als uitvalsbasis voor de Japanse Alpen en het Kamikochi nationaal park.

Rondreizen

Hieronder vind je een overzicht van al onze kant-en-klare rondreizen naar Japan. Je kan simpelweg intekenen op een kant-en-klaar pakket of kiezen om hier of daar wat te vervangen of toe te voegen. Wil je graag wat langer blijven dan het voorgestelde programma? Dat kan! Koppel twee rondreizen aan elkaar of neem ook eens een kijkje bij onze uitbreidingen voor Japan.

Uitbreidingen

Japan, met een totale landoppervlakte groter dan Duitsland of Congo, heeft ongelofelijk veel in petto. Van actieve vulkanen over pittoreske dorpjes tot subtropische eilanden en skipistes bedekt met ‘s werelds beste poedersneeuw. Of je nu een natuurliefhebber bent, of fan van oude en moderne kunst,  in Japan wachten je ervaringen die uitsluitend met superlatieven omschreven kunnen worden. Hieronder vind je alvast een kleine selectie met de grootste musts.

Belangrijk voor vertrek

Documenten & gezondheid

Internationaal paspoort

Voor Japan heb je een internationaal reispaspoort nodig dat minstens nog 6 maanden na de dag van aankomst geldig is. Vraag je reispas tijdig aan!

Visum

Houders van een Belgisch, Nederlands of Frans reispaspoort hoeven geen visum aan te vragen voor een toeristisch bezoek van maximaal 90 dagen.

Reisverzekering

Zorg best voor een uitgebreide reisverzekering, en hou je polisnummer op zak, samen met de noodnummers van uw verzekeringsmaatschappij.

Inentingen

Er zijn geen specifieke inentingen vereist. We raden je aan je gebruikelijke medicijnen mee te nemen en een kleine reisapotheek samen te stellen met o.a. een middel tegen keelpijn, verkoudheid en darmstoornissen. Voor meer informatie, vraag raad aan je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.itg.be).

Betalingen & hotels

Wisselkoersen

De munteenheid in Japan is de yen. Betaling in euro of dollar is niet mogelijk in Japan en Eurobankbiljetten dienen voor afreis of ter plekke omgewisseld te worden.

De huidige wisselkoers kan je raadplegen door hier te klikken.

Betaalkaarten

Betaling met kredietkaarten is niet algemeen gangbaar. Het afhalen van geld met een bankkaart met Maestro-faciliteit of met kredietkaarten (Visa, Mastercard, etc.) is mogelijk aan de ATMs (automatic teller machines) van Seven Bank, (te vinden in Seven Eleven buurtwinkels en Itoyokado supermarkten), en van Aeon Bank (te vinden oa. in Aeon supermarkten en Mini Stop buurtwinkels). Aan de ATMs van postkantoren kan men enkel geld afhalen met kredietkaarten.

Opgelet, gelieve vóór je vertrek te verifiëren bij je bank of je Maestro bankkaart afgeleverd door een Belgische bank buiten Europa kan worden gebruikt. Vergeet ook niet de afhalingslimieten van je debiet- en kredietkaarten na te trekken vóór je vertrek.

Fooien

Fooien worden in Japan niet gegeven. Ook naar het afronden van bedragen gebeurt in weze niet. In duurdere hotels en restaurants wordt soms wel een ‘service charge’ van 10% – 15% aangerekend.

Comfort

Alle hotels in ons aanbod gaan van comfortabel tot luxueus, ze hebben een prima en complete inrichting en bieden een voortreffelijke service. Behalve de door ons voorgestelde hotels, kan tooku in principe elk ander hotel in Japan op aanvraag aanbieden.

Praktisch

Netspanning

110 volt, een adapter met Amerikaanse plug is nodig.

Tijdsverschil

Belgische tijd: +8 uur in onze winter en +7 uur in onze zomer.

Transport

Openbaar vervoer en moderne metertaxi’s zijn overvloedig beschikbaar in toeristische gebieden, zodat zelfs de kortste afstanden makkelijk en betaalbaar zijn.In Japan rijdt men links. Het wegennet is goed onderhouden en de wegen zijn veilig, mits de gebruikelijke voorzichtigheid die elke bestuurder of weggebruiker aan de dag moet leggen. Een Belgisch of een door België uitgegeven internationaal rijbewijs is niet onmiddellijk geldig in Japan. Sinds 19 september 2007 kunnen toeristen in Japan rijden met een officiële vertaling naar het Japans van hun Belgisch rijbewijs (NIET: van het internationaal rijbewijs). De vertaler moet door de Japanse autoriteiten aanvaard zijn; in de praktijk kan de toerist terecht bij de Japan Automobile Federation.

Klimaat

Japan heeft voor het grootste gedeelte een gematigd zeeklimaat met warme zomers en vrij milde winters. Net als bij ons heeft het grootste deel van Japan echt vier seizoenen, die vrijwel gelijk lopen aan onze seizoenen. De overgangen verlopen echter veel sneller dan bij ons. Terwijl er begin maart nog nachtvorst voor kan komen kan het ruim een maand later al volop zomers weer zijn overdag. De winter duurt gemiddeld van december tot en met maart, de lente van april tot en met half mei en de zomers duren van half mei tot eind september. Oktober en november zijn herfstmaanden. Des te noordelijke je komt, des te groter de verschillen per seizoen zijn. Ook duren de tussenseizoen lente en herfst daar iets langer.

In het zuiden van Japan, waar het weer een meer mediterraan tot subtropisch karakter heeft, heb je eigenlijk slechts twee seizoenen. De winters zijn lenteachtig warm met redelijk veel neerslag, de zomers zijn warm tot vrij heet met grote hoeveelheden regen. Winters weer komt hier niet voor en de grootste omschakeling is die van de temperatuur. De hoeveelheid regendagen is vrijwel gelijk gedurende het jaar in het zuiden. Omdat de neerslagintensiteit gedurende de zomer hoger wordt, zijn de uiteindelijke hoeveelheden regen per maand ongeveer twee keer zo hoog dan in de winter.