Het eiland van werelderfgoed

Ten Oosten van Madagaskar en ten Westen van Mauritius vind je het eiland La Réunion, midden in de Indische Oceaan. Het is Frans grondgebied dus een internationaal paspoort is niet nodig en betalen gebeurt gewoon in euro’s. Wie het Frans goed beheerst, kan er gemakkelijk een praatje slaan met de lokale bevolking. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen er zeker hun hartje ophalen.

Op het weelderig groene eiland vind je de actieve vulkaan Piton de la Fournaise en spectaculaire vulkaankraters. Het zuiden van het eiland heeft een prachtige klifkust waar je de actieve vulkaan beklimt, lavatunnels ontdekt en ‘s nachts de feloranje lavastromen observeert. Als avontuurlijke reiziger voel je je thuis in het nationaal park in het Oosten waar je kan raften, deelnemen aan canyoning en mooie wandelingen kan maken bij le Cirque de Salazie.

Na deze spectaculaire geologische pareltjes te ontdekken met je huurwagen, kan je afzakken naar de westkust voor enkele dagen rust aan een van de mooie stranden. Hier kan je ook varen op een catamaran om tuimelaardolfijnen of, in het juiste seizoen, zelfs walvissen te spotten. Liever in de lucht dan op het water? Dan is een helicoptervlucht boven de vulkaankraters een unieke manier om de gevarieerde natuurpracht van het eiland in vogelperspectief te bewonderen.

Waar te beginnen

Saint-Denis & omgeving

Welkom in de hoofdstad van het Franse tropische eiland in de Indische Oceaan! De internationale luchthaven ligt wat buiten de stad maar op weg van of naar de stranden in het oosten is de stad zeker een bezoekje waard. Als een van de eilanden die het laatst bevolkt werden ter wereld, vinden we er geen eeuwenoude geschiedenis maar de koloniale huizen spreken zeker tot de verbeelding en herinneren ons er aan dat dit kleine vulkaaneiland een belangrijke rol gespeeld heeft in de vroege intercontinentale handel in specerijen en suiker. Het proces van artificiële inseminatie van vanille werd hier door een slaaf uitgevonden waardoor de productie van vanille wereldwijd in een stroomversnelling geraakt is. Door een continue verbetering van het productieproces staat de vanille van La Réunion nog steeds gekend als de meest kwalitatieve ter wereld.

Saint-Gilles & de Westkust

De mooiste beaches en de meest kwalitatieve strandhotels vind je op de westkust van het eiland. Zoals de locals picknicken op de witte zandstranden, zwemmen in het warme water van de Indische Oceaan oceaan, kayakken en snorkelen in de koraalriffen van de lagunes of per catamaran op zoek gaan naar dolfijnen en walvissen,… in combinatie met de afwisselende Creoolse keuken is een zalige strandvakantie hier zeker gegarandeerd.

Le Cirque de Cilaos

Het hart van La Réunion en enkel bereikbaar via de beroemde weg van 400 bochten! De beklimming van Piton des Neiges, het hoogste punt van La Reunion is de grootste uitdaging en niet voor iedereen weg gelegd, maar ook andere wandelingen in de omgeving van het charmante stadje Cilaos bieden mooie uitzichtpunten over de vulkaankraters.

Piton de la Fournaise

Deze vulkaan staat gekend als een van de actiefste ter wereld. Gemiddeld vinden er nog zo’n vier uitbarstingen per jaar plaats, met gloeiende lavastromen die land herwinnen op de zee. Fascinerend spektakel gegarandeerd. Ook zonder de lavastromen biedt deze vulkaan een waaier aan activiteiten zoals wandelingen door het desolate maanlandschap, beklimming van de kraterwanden of verkenning van de lavatunnels. Stuk voor stuk geven ze een inzicht in het steeds veranderende vulkaanlandschap.

Rondreizen

Hieronder vind je een overzicht van al onze kant-en-klare rondreizen van minstens een week. Je kan simpelweg intekenen op een kant-en-klaar pakket of kiezen om hier of daar wat te vervangen. Wil je graag wat langer blijven dan het voorgestelde programma? Dan kan! Neem zeker ook eens een kijkje bij onze uitbreidingen.

Excursies & uitbreidingen

Voeg extra elementen toe aan je rondreis of kies voor extra specifieke excursies. Personaliseer je rondreis zoals je het zelf wil!

Op zoek naar iets specifiek? Laat het ons weten!

Belangrijk voor vertrek

Documenten & gezondheid

Internationaal paspoort

Deelnemers met de Belgische nationaliteit dienen in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, geldig tot 6 maanden na retourdatum. We raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en apart van het origineel te bewaren.

Visum

Je beschikt over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig als je korter dan 3 maanden op Réunion verblijft.

Reisverzekering

Zorg best voor een uitgebreide reisverzekering, en hou je polisnummer op zak, samen met de noodnummers van je verzekeringsmaatschappij.

Inentingen

Voor informatie verwijzen we je naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 03/247 66 66 of surf naar www.itg.be).

Betalingen & hotels

Wisselkoersen

Op Réunion betaal je net als bij ons in euro.

Betaalkaarten

Het gebruik van creditcards (VISA en soms MasterCard) kan in de meeste hotels en steden. Het is zeer belangrijk om je bank over je reis te informeren, zodat men je bank- en kredietkaarten kan activeren voor buitenlands gebruik. Visa, American Express, MasterCard, etc. worden in de toeristische streken bijna overal aanvaard. ATM-bankautomaten zijn enkel aanwezig in de grotere badplaatsen zoals Saint Denis, Saint Pierre en Saint Gilles en op de luchthaven.

Fooien

Het is in principe niet de gewoonte om fooien te geven op La Réunion. Maar indien de service uitstekend is wordt een fooi wel gewaardeerd. In hotels en restaurants mag je ongeveer een 10% van de totale rekening tippen.

Comfort

De meeste hotels en lodges door ons voorgesteld gaan van comfortabel tot luxueus. Het is ook mogelijk van een appartement te huren. Behalve de door ons voorgestelde hotels, kan tooku in principe elk ander hotel op La Réunion op aanvraag aanbieden.

Praktisch

Netspanning

220-240 volt. In de meeste hotels vind je dezelfde stopcontacten als bij ons, waardoor een adapter niet nodig is.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil in onze zomer is +2 uur en in onze winter +3 uur.

Transport

Meestal zal je La Réunion bezoeken met een huurwagen. Het wegennet is in uitstekende staat en de afstanden zijn relatief kort tussen de belangrijkste bezienswaardigheden. Het Belgisch of Europees Rijbewijs is geldig in La Réunion. De minimumleeftijd voor de chauffeur van een huurwagen is 21 jaar. Taxi’s zijn beschikbaar maar niet goedkoop. Daarentegen kent het eiland een uitgebreid busnetwerk en kan je tickets bij de buschauffeur aankopen.

Klimaat

Het eiland La Réunion heeft een gematigd tropische klimaat dat mee bepaald wordt door de zuidoostpassaat. De beste reisperiode is zuidelijke winter, die valt tussen mei en oktober. Dan regent het zelden of nooit en is het helder weer met gemiddelde temperaturen tussen 20°C en 25°C. Enkel in de hoger gelegen gebieden boven de 1600 meter in het binnenland kan het ’s nachts afkoelen tot 5°C à 10°C. Van november tot maart stijgen de temperaturen tot 30°C en wordt het steeds vochtiger. Het hele jaar door is het in de lagunes aangenaam zwemmen in zeewater van rond de 23°C.