Azuurblauw water, parelwitte stranden en exotische taferelen. De Malediven spreken tot de verbeelding en zijn het ideale kader voor een ultieme relaxvakantie of een actieve watersportvakantie vol spectaculaire ervaringen tussen de koralen. Beide eilandengroepen zijn bovendien een gedroomde bestemming voor huwelijksreizen en bieden vele leuke extra’s om het verblijf van pas getrouwde koppels zo exclusief en romantisch mogelijk te maken.

Jouw honeymoon start hier

Honeymoon, dat is tijd voor mekaar, ontspannen na het grote huwelijksfeest en terugblikken op jullie mooie dag. En waar kan dat beter dan in het ultieme hemelse kader van gegarandeerde zon, witte stranden en azuurblauw water. Jullie plekje paradijs, gegarandeerd!

Ontdek honeymoons op de Malediven & Seychellen

Een keuze tussen superlatieven

Deze tot de verbeelding sprekende eilandengroep in de Indische Oceaan is bekend om zijn prachtige witte zandstranden en turkoois blauwe zee. De Malediven worden gekenmerkt door hun wondermooie onderwaterwereld met unieke koraalriffen. De eilanden vormen een perfecte bestemming om zorgeloos te ontspannen en te genieten. Bovendien is een verblijf op de Malediven een ideale afsluiter van een rondreis in Sri Lanka. Op de Malediven geniet je het hele jaar door van een gemiddelde temperatuur van 29 graden en de temperatuur van het zeewater daalt niet onder de 27 graden Celcius. In de periode van november tot en met april/mei heb je het minste kans op regen.

Uitbreidingen van Sri Lanka

Cultuur opgesnoven in Sri Lanka en zin om je reis te eindigen met rust in een droomkader? Sri Lanka ligt niet ver van de Malediven, je kan je rondreis ideaal verlengen met enkele dagen zon, zee en strand op de oogverblindend mooie Malediven.

Op zoek naar iets specifiek? Laat het ons weten!

Belangrijk voor vertrek

Documenten & gezondheid

Internationaal paspoort

Om naar de Malediven te reizen heb je een internationaal paspoort nodig, geldig tot minstens 6 maanden na vertrek, met minstens twee blanco pagina’s.

Visum

Op de Malediven krijg je voor een verblijf van minder dan 30 dagen bij aankomst op de luchthaven een gratis visum (stempel in uw paspoort). Als je de Malediven verlaat ben je verplicht om een lokale vertrekbelasting te betalen. Deze belasting is niet bij de luchthavenbelasting inbegrepen.

Reisverzekering

Zorg best voor een uitgebreide reisverzekering, en hou je polisnummer op zak, samen met de noodnummers van uw verzekeringsmaatschappij.

Inentingen

Er zijn geen specifieke inentingen vereist. We raden je aan je gebruikelijke medicijnen mee te nemen en een kleine reisapotheek samen te stellen met o.a. een middel tegen keelpijn, verkoudheid en darmstoornissen. Voor meer informatie, vraag raad aan je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.itg.be).

Betalingen & hotels

Wisselkoersen

De munteenheid op de Malediven is de Maledivian Rufiyaa (MVR). 1 euro is 16.38 MVR (wisselkoers 26/11/16). Betaling met zowel de MVR als de USD is alleen in de hoofdstad, Malé, mogelijk. In de resorts zijn alle prijzen in USD aangegeven, deze worden als enig wettig betaalmiddel geaccepteerd. Bij een verblijf op de Malediven is het gebruikelijk dat u al uw uitgaven op de hotelrekening laat zetten en deze bij vertrek in één keer voldoet met contante USD (deze mag u onbeperkt in- en uitvoeren) of per creditcard.

Betaalkaarten

Betalen met de bekende creditcards is in de hotels en op het hoofdeiland mogelijk. Cash geld opnemen via een pinautomaat is over het algemeen niet mogelijk.

Fooien

Het is gebruikelijk het service personeel zoals de bediening, de kamerjongen en de bootbemanning een tip te geven. Men is gewend aan het ontvangen van een blijk van waardering in de vorm van een fooi.

Comfort

Alle hotels in ons aanbod gaan van comfortabel tot luxueus, ze hebben een prima en complete inrichting en bieden een voortreffelijke service. Behalve de door ons voorgestelde hotels, kan tooku in principe elk ander hotel op de Malediven op aanvraag aanbieden.

Praktisch

Netspanning
De stroomvoorziening op de resort-eilanden wordt verzorgd door dieselgeneratoren. De netspanning is 220-240V. Een verloopstekker is nodig en is meestal te leen bij de receptie van de hotels.
Tijdsverschil
Het is op de Malediven tijdens onze zomertijd 3 uur later dan in België en 4 uur later in de wintertijd.
Transport

Op de eilanden is geen vervoer aanwezig aangezien alles op loopafstand is. Tussen de eilanden varen traditionele vissersboten (‘dhoni’s’). Toeristen worden vanaf het vliegveld met een boot, helikopter of watervliegtuig naar de verschillende resort-eilanden gebracht.

Klimaat

Gezien hun ligging rond de evenaar, geniet je op de Malediven van een paradijselijk weer, het jaar rond op minstens één van beide.