Must do’s in Singapore

Vier ervaringen die jouw verblijf onvergetelijk maken

Drink de Singapore Sling aan de Long Bar in het koloniale Raffles Hotel

Raffles Singapore opende zijn deuren in 1887 en is een van de weinige overgebleven 19e-eeuwse hotels ter wereld. Je bezoek aan Singapore is niet compleet zonder er even te stoppen. Special it is! Want in de gekende Long Bar werd de nationale cocktail van Singapore (op basis van gin, kersenlikeur en limoen) in 1915 voor het eerst gemaakt door barman Ngiam Tong Boon.


Klaar voor de skywalk in de Gardens by the Bay? Wandel daarna naar Marina Bay Sands!

Het maar liefst 101 hectare grote park Gardens by the Bay vormt de toekomstvisie van Singapore: meer groen en een betere levenskwaliteit in het midden van de stad. Je komt ogen te kort wanneer je de zogenaamde supertrees (metalen bomen) ziet die het geraamte vormen voor een enorme variëteit aan exotische bloemen en planten. Niet te missen zijn de Cloud forest en Skywalk.


Singapore Night Safari

‘s Werelds eerste nachtelijke wildlife park is een unieke belevenis! Tijdens een nachtelijke tramrit reis je door zes verschillende geografische regio’s; van de Himalaya tot het dichtbeboste Zuidoost-Aziatische regenwoud. Het park legt bovendien de focus op bedreigde diersoorten. Zo kan je er Aziatische leeuwen, nevelluipaarden, Aziatische olifanten en Maleisische tijgers observeren!


Chinatown

Wie door Chinatown wandelt, beleeft niet alleen een reis terug in de tijd. Here, old meets new! Tussen de historische tempels en traditionele koopmanshuizen waar geneeskrachtige planten worden verkocht, liggen hippe bars en lifestyle shops. Voor lokale lekkernijen ga je naar de street food market. Je vindt er zeker wat lekkers.