Colombia: de allerlekkerste foods & drinks
Culinaire tips voor Colombia
1 | Ajiaco: een typische soep uit Bogotá gemaakt van drie soorten aardappels en op smaak gebracht door guasca (een kruid met Midden-Amerikaanse oorsprong), gigantische kappertjes en room.
2 | Mango biche con sal y limón: onrijpe groene mango besprenkeld met citroensap en een vleugje zout. De perfecte combinatie van zoet, hartig en zuur!
3 | Ceviche: rauwe vis gemarineerd in limoensap met chili en ui, de Colombiaanse variant is voornamelijk met garnalen of octopus en een lekker tomatensausje.
4 | Amasijos: verzamelnaam voor niet gegiste eetwaren, wat lijkt op een tortilla of een pannenkoek, gefrituurd, in de pan gebakken of gegrild. Je eet ze puur, met kaas of met een hele reeks ingrediënten. Onze favoriet? Arepas!
5 | Bandeja pasa: een enorm uitgebreid ontbijt met bonen, rijst, chicharrón (gefrituurd varkensvlees), chorizo, pulled beef, eieren, een arepa en met wat geluk enkele sneetjes tomaten en salade.
6 | Trucha: een smaakvol stukje forel vers uit de bergstromen hoog in de Andes. Je eet het puur of gefrituurd, meestal vergezeld van groentjes, rijst en bakbananen.