1

De Indische Oceaan, meer dan strand

MorneSeychellesNP_shutterstock_1991756984.jpg

Wie de Indische Oceaan zegt denkt natuurlijk meteen aan een azuurblauwe zee en
paradijselijke stranden. En dat is er zeker te vinden, denk aan de magische Malediven
bijvoorbeeld. Maar er is nog zo veel meer te ontdekken dan dat! Benieuwd? Lees zeker verder!

Tropische regenwouden

Ga op ontdekking in de tropische regenwouden van de Seychellen. Ontdek de Vallée de Mai op het eiland Praslin waar prehistorische coco de mer palmen met gigantische kokosnoten groeien en zwarte papegaaien rondvliegen. Het bergachtige binnenland van het Mahé eiland met zijn tropische regenwouden is dan weer the place to be om te hiken. Exploreer het prachtige Morne Seychellois Nationaal Park en geniet van de kleurrijke vogels op de Copolla Trail.

shutterstock_180150107Large.jpg

Vulkanische verkenningen

Op La Réunion is het strand zelfs ondergeschikt aan de verscheidenheid van de landschappen, verwacht je aan imposante bergen, smaragdgroene wouden en een indrukwekkend vulkanische landschap. De bekendste, nog steeds actieve, vulkaan is de Piton de la Fournaise. Wie deze bezoekt kan zich verwachten aan maanlandschappen, duizenden jaren oude kraters, lava in alle vormen en een bijzondere flora.

sainteanne-pitondelafournaise-shutterstock_101633086large.jpg

Eeuwenoude sites en safari’s

Het kleine eiland Sri Lanka heeft een eeuwenoude cultuur, het eiland telt dan ook maar liefst acht Unesco Werelderfgoedsites. De tempels en ruïnes maskeren zich op bergtoppen en in grotten. En in de jungle houden zich luipaarden, waterbuffels, primaten en de geliefde olifanten schuil.

agnieszka-kowalczyk-trGtO5_lmbo-unsplash-Dambulla.jpg

Actief beleven

Cultuur opsnuiven, paragliding, canyoning, mountainbiken, raften, duiken, walvissen spotten, olifanten spotten, paardrijden. De mogelijkheden zijn talrijk op de paradijselijke eilanden van de Indische Oceaan.

scenicflight-shutterstock_1400729264large.jpg

Of toch? Zon, zee, strand!

Roept de zee jou? Wel dan ben je natuurlijk nog steeds op de juiste plaats. Wat dacht je van een surfavontuur in Sri Lanka? Of een ontdekking van de onderwaterwereld in de azuurblauwe wateren van La Réunion. Toch liever puur genieten in een perfect plaatje? Dan zijn de Malediven en Mauritius op jouw lijf geschreven.

Malediven_Ocean_Villa.jpg
  • Tags:
  • must-see's,
  • fotografie,
  • #mytookumoment,
  • Sri Lanka,
  • Malediven,
  • Relax,
  • Tips & Tricks

Geïnteresseerd in een reis naar Seychellen?