1

Tooku Limited Japan: Winter wellness

Duurtijd11 dagen
Prijs vanaf€ 10.250/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlandse vlucht 
  • Transfers, accommodaties & maaltijden volgens programma
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Winter in Japan? Denk aan majestueuze bergtoppen, een dampende onsen en gastronomische avonturen! Begin in het bruisende Tokyo en reis verder naar Sapporo, de hoofdstad van het met meters sneeuw bedekte noordelijke eiland Hokkaido. Je ontdekt met een privéchauffeur de rest van het eiland met hoogtepunten als schilderachtige nationale parken en pittoreske havenstadjes. Tijdens de zorgvuldig uitgekozen lunches en diners word je ondergedompeld in de wereld van verfijnde Japanse gastronomie.

DAG 01 | Brussel – Tokyo

Tijd voor vakantie! Vandaag vlieg je rechtstreeks vanuit Brussel naar Tokyo.

DAG 02 | Tokyo

Welkom in Tokyo, een van de meest culinaire metropolen ter wereld! Je wordt opgehaald en naar je hotel gebracht. Uitrusten van de lange vliegreis of een eerste kennismaking met de bruisende hoofdstad? De keuze is aan jou!

DAG 03 | Tokyo (O)

Na het ontbijt geniet je van vrije tijd om Tokyo op je eigen tempo te ontdekken. Breng een bezoek aan de vuurrode Sensoji tempel in Asakusa. Het is de oudste en beroemde tempels van Tokyo stad. Voor een 360 graden panoramisch uitzicht ga je naar de nabijgelegen Tokyo Skytree.

Excursie:
De kunst van het sumoworstelen

Lees meer

DAG 04 | Tokyo – Sapporo (O)

Deze ochtend brengt een transfer je naar de luchthaven voor je binnenlandse vlucht naar Sapporo, de hoofdstad van het noordelijke eiland Hokkaido. De grote hoeveelheden sneeuw toveren dit eiland elke winter om tot een magisch winterlandschap vol nationale parken, vulkanische activiteit en warmwaterbronnen. Eens aangekomen in Sapporo brengt een transfer je naar de ryokan in het centrum van de stad. Geniet van deze vrije tijd om de stad te ontdekken. Bezoek Curb markt, een openbare markt gespecialiseerd in zeevruchten en lokale producten uit Hokkaido.

DAG 05 | Sapporo – Shikotsu - Jozankei (O,D)

Vandaag reis je met een privéchauffeur doorheen het prachtige Shikotsu-Toya nationaal park naar Jozankei. Het nationale park strekt zich uit tussen de twee gelijknamige meren Shikotsu en Toya. Vandaag breng je een bezoek aan het Shikotsu meer alvorens je naar je eindbestemming verder reist. Overnachten doe je in een moderne ryokan waar de natuurlijke warmwaterbaden en heerlijke kaiseki keuken de hoofdrol spelen, een hartverwarmende plek temidden van het besneeuwde landschap!

DAG 06 | Jozankei – Otaru (O,D)

In de voormiddag zet je via de westkust van Hokkaido koers richting Otaru, een pittoresk havenstadje. Maak een wandeling langs het kanaal met oude pakhuizen waar kunstenaars hun werk presenteren. In de namiddag check in je bij het hotel. ’s Avonds geniet je van een heerlijk vers zeevruchten diner in je hotel.

DAG 07 | Otaru – Niseko (O,D)

Na een rustig ontbijt brengt de privéchauffeur je naar Niseko, een populair vakantieoord voor wintersportliefhebbers. Onderweg passeer je langs de impressionante Mount Yotei, ook wel Ezo Fuji genoemd, Ezo is de oude naam van het eiland Hokkaido en Fuji verwijst naar de gelijkenis van de wereldberoemde Mount Fuji op het hoofdeiland Honshu. In de namiddag neem je je intrek in Zaborin Niseko, de meest luxueuze ryokan van het land. Ontspannen doe je vanuit je eigen privé open air bath op het balkon van je kamer terwijl je geniet van de sereniteit en winterse omgeving! ’s Avonds proef je van een heerlijk diner in je hotel.

DAG 08 | Niseko – Toya – Noboribetsu – Shiraoi (O,D)

Vandaag reis je met je privéchauffeur verder naar Shiraoi met tussenhaltes in Toya en Noboribetsu. In Toya bewonder je - bij mooi weer - vanop de kraterrand het schilderachtig uitzicht over het gelijknamige meer en de zuidelijke kustlijn van Hokkaido. Noboribetsu wordt gekenmerkt door de vallei vol solfataren, ook wel ‘hell valley’ (Jigokudani in het Japans) genoemd, die uitmonden in een natuurlijk warmwaterriviertje. In de namiddag check je in bij de ryokan waar je ’s avonds kennis maakt met de kaiseki keuken.

DAG 09 | Shiraoi – Sapporo – Tokyo (O)

Deze voormiddag brengt de transfer je naar de luchthaven van Shin-Chitose van waaruit je weer naar Tokyo vliegt. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht.

DAG 10 | Tokyo (O)

Na het ontbijt geniet je van vrije tijd om de musea, gezellige wijken en boetieks van centraal Tokyo te verkennen. Liever even de stad ontsnappen? Maak dan een daguitstap naar Kamakura, bekend om zijn monumentaal bronzen Boeddhabeeld.

Excursie:
Bezoek de tempelstad Kamakura

Lees meer

DAG 11 | Tokyo – Brussel

In de vroege ochtend word je opgehaald en naar de luchthaven van Tokyo gebracht voor de terugvlucht naar Brussel. Thuisgekomen geniet je na van een onvergetelijke wintervakantie in Japan!

Afreisdata

Voor de winterperiode reis je best tussen midden januari en midden maart. Met All Nippon Airways vlieg je op woensdag en zaterdag rechtstreeks van Brussel naar Tokyo.

Wie Japan zegt, zegt festivals! Van 4 tot 11 februari 2025 vindt de 75ste editie van het Sapporo sneeuwfestival plaats. Dit evenement trekt jaarlijks ruim 2 miljoen bezoekers uit alle hoeken van de wereld en wordt gekenmerkt door de talloze sneeuw- en ijssculpturen.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon op basis van een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.

€ 10.250

per persoon

Wat zit in de reis?

Verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel en binnenlandse vluchten met All Nippon Airways in de K-klasse, alle luchthaventaksen geldig op 19.04.2024, alle maaltijden en overnachtingen zoals omgeschreven in het programma of gelijkwaardig, transfers volgens programma op privé basis.
Niet inbegrepen: inkomgelden, city- & lokale taksen dranken & persoonlijke uitgaven.
We maken steeds een offerte op maat voor jou vanaf 11 maanden voor vertrekdatum. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.