1

Rondreis Nieuw-Zeeland: van Alpen tot Fjorden

Duurtijd18 dagen
Prijs vanaf€ 8.985/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Huurwagen & TranzAlpine trein
  • Helikoptervlucht en overnight cruise
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Start in Christchurch met een treinreis die je dwars door de Nieuw-Zeelandse Alpen neemt tot aan de Westkust. Hier start je roadtrip avontuur langs diepgroene wouden, azuurblauwe meren en gletsjervalleien. Met boottochten door fjorden en vogelvluchten over berglandschappen. Naar albatrossen en geeloogpinguïns, tot alpiene toppen en terug tot het hippe Christchurch.

DAG 01 & 02 | Brussel – Christchurch

Klaar voor jouw reis naar Nieuw-Zeeland? Vandaag vertrek je vanuit Brussel of Amsterdam. Het is een lange reis naar de andere kant van de wereld, dus voor wie deze graag wilt onderbreken zijn er heel wat stopover mogelijkheden, vraag ernaar.

DAG 03 | Christchurch

Haere mai! Oftewel welkom in Aotearoa, Nieuw-Zeeland. Je komt aan in Christchurch, de grootste stad van het Zuidereiland. 

DAG 04 | Christchurch – TranzAlpine – Franz Josef (O)

Deze ochtend ga je naar het treinstation van Christchurch. Van hieruit vertrekt de mooiste treinrit van Nieuw-Zeeland, de TranzAlpine. De treinrit neemt je van de Oostkust van Nieuw-Zeeland tot de Westkust. Tijdens de treinrit aanschouw je hoe het decor verandert van weilanden naar kloven en riviervalleien tot de indrukwekkende bergen van de Zuidelijke Alpen vooraleer je het diepgroene regenwoud van de Westkust bereikt. Bij aankomst in Greymouth haal je de huurwagen op en rijd je tot Franz Josef voor een overnachting in een prachtige omgeving.

DAG 05 | Franz Josef – Wanaka (O)

Spring de wagen in en rijd naar Lake Matheson voor de perfecte spiegel van Mount Cook vooraleer de route in te zetten naar Wanaka. Je volgt de kustlijn tot in Haast, waar je het Mount Aspiring National Park inrijdt. Nadat je Lake Hawea gepasseerd hebt, bereik je het dorpje Wanaka, gelegen aan het gelijknamige Wanaka meer.

DAG 06 | Wanaka (O)

Vandaag heb je een vrije dag in Wanaka waar natuurliefhebbers aan hun trekken komen. Maak zelf een wandeling of kies voor een van de vele excursiemogelijkheden.

DAG 07 | Wanaka – Queenstown (O)

Deze ochtend stap je een helikopter in om deze machtige gletsjerrijke omgeving in vogelvlucht te verkennen. En de kers op de taart? Je maakt twee landingen op deze alpiene pieken. Daarna is het terug de auto in tot de hoofdstad van het avontuur: Queenstown.

DAG 08 | Queenstown (O)

Je hebt een vrije dag in Queenstown. Verken Paradise, trek je wandelschoenen aan, begeef je naar Skippers Canyon. Zin in een echte adrenalinekick? Waag je dan eens aan een bungeejump.

DAG 09 | Queenstown – Manapouri – Doubtful Sound (O, D)

Je springt de auto in en volgt de oevers van het Wakatipumeer, tot je Manapouri bereikt. Hier neem je een boot, een bus en uiteindelijk terug een boot die meteen ook jouw slaapplaats is voor vannacht. 

DAG 10 | Doubtful Sound – Manapouri – Te Anau (O)

Je ontwaakt in de overdonderende stilte van Doubtful Sound. Een moment om nooit te vergeten. Na deze ervaring ga je terug per bus en boot naar Manapouri waar je de auto neemt tot het dorpje Te Anau.

DAG 11 | Te Anau: Milford Sound (O)

Klaar voor nog meer magie? De Milford Road voert je dwars door de ongerepte en ruige landschappen van Fiordland National Park, het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland. De bestemming voor vandaag is de adembenemende Milford Sound. Een boottocht laat je kennis maken met dit immens en dramatisch landschap.

DAG 12 | Te Anau – Dunedin (O)

De route brengt je langs kleine stadjes, weilanden vol schapen en een glooiend landschap. Eens je de Oostkust bereikt is het niet ver meer tot Dunedin. Dunedin is in Nieuw-Zeeland bekend als de wildlife hoofdstad en is trots op zijn prachtige bewaarde erfgoed, adembenemende landschappen en unieke biodiversiteit.

DAG 13 | Dunedin: Otago Peninsula (O)

Vandaag verken je het Otagoschiereiland. Het is vulkanisch van oorsprong en een echte ecologische schatkamer. Ga vandaag op uitstap en maak kennis met de zuidelijke koningsalbatros en de geeloogpinguïn.

DAG 14 | Dunedin – Aoraki/Mount Cook (O)

Je rijdt noordwaarts richting Aoraki. Je volgt de Stille Oceaan en passeert enkele interessante stops zoals de Moeraki Boulders en Oamaru. Hierna rijd je via de Waitakivallei naar het prachtige Mackenzie Country. Verwacht je aan gletsjermeren en de reuzen van de Zuidelijke Alpen. Je overnacht in de schaduw van deze reuzen.

Uitbreiding: Ultimate South

Breid je reis uit en begeef je verder Zuidwaarts en verken bijvoorbeeld het schitterende Rakiura Stewart Island waar je meer kiwis dan mensen vindt. 

DAG 15 | Mount Cook (O)

Aanrader? De Hooker Valley wandeling, een eenvoudige wandeling die je door spectaculaire landschappen meeneemt. Een must hier! Even iets anders dan wandelen? Kies voor een helikoptervlucht! Kijk ’s avonds wanneer de duisternis valt zeker eens naar de sterren, want deze regio is erkend als een internationaal Dark Sky Reserve.

DAG 16 | Mount Cook – Tekapo – Christchurch (O)

‘s Ochtends na het ontbijt brengt een laatste route je naar Christchurch. De route neemt je eerst langs Lake Pukaki en dan Lake Tekapo. Naarmate je Christchurch nadert zie je het landschap veranderen van de majestueuze bergen en meren naar schapen en weilanden. Je verblijft in een centraal gelegen hotel in Christchurch, ideaal om deze stad te voet te verkennen.

DAG 17 | Christchurch – Brussel

Vandaag heb je een vrije dag in Christchurch. Wandel door het stadje en ontdek hoe ze creatief de stad weer opbouwden na de aardbevingen van 2011. In de late namiddag rijd je naar de luchthaven, je levert de huurwagen in en checkt in voor je terugvlucht huiswaarts.

DAG 18 | Brussel

Je komt aan in Brussel of Amsterdam na een magische reis door het land van de lange witte wolk.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 8.985

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Emirates (in laagseizoen), 1 stuk ruimbagage inbegrepen, alle taksen geldig op 08.04.2024, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, maaltijden, excursies waaronder helikoptervlucht, TranzAlpine trein (scenic Plus Class) volgens programma, huurwagen (14 dagen, Intermediate SUV, Zero excess). Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.