1

Mi Bella Guatemala

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 4.635/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden volgens programma
  • Verplaatsingen & excursies volgens programma
Ik ben geïnteresseerd

Beleef een magische reis door het hart van Guatemala, waar koloniale charme, adembenemende natuur en eeuwenoude Maya-cultuur samenkomen. Start in het kleurrijke Antigua, wandel langs barokke kloosters en schilderachtige straatjes. Vaar over het adembenemende kratermeer van Atitlán en ontdek de levendige markten van Chichicastenango. In Semuc Champey kan je pootjebaden in de turquoise poelen midden in het tropische woud. Verken de mysterieuze grotten van Candelaria en eindig met de indrukwekkende Mayatempels van Tikal en een tocht langs de tropische kust van Río Dulce. Laat je verrassen door het mooiste van Guatemala!

DAG 1 | Guatemala City – Antigua (O)

Hola Guatemala! Onthaal door jullie Engelstalige gids en chauffeur op de luchthaven van Guatemala City, La Aurora. Je vertrekt meteen naar de mooiste stad van Guatemala: Antigua. De mooiste koloniale architectuur van heel Latijns-Amerika komt hier tot uiting in de vele patio’s, kleurrijke tuinen met prachtige bloemen, centrale wasplaatsen op de marktpleintjes en lichtgele arcadebogen die de smalle straatjes overspannen. 

DAG 2 | Antigua (O)

Vandaag staat een wandeling door de koloniale straatjes van Antigua op het programma. Flaneer langs Spaanse herenhuizen en barokke kloosters. Enkele architecturale pareltjes zijn La Universidad de San Carlos, de oudste universiteit van Midden-Amerika, en de imposante kathedraal van Mercedes.

Excursie:
Fietstocht tussen de koffieplantages

Lees meer

DAG 3 | Antigua – Panajachel/Atitlán (O)

Rit naar Atitlán, beroemd om haar prachtig kratermeer. Onmiddellijk wordt duidelijk waarom dit meer als een van de mooiste ter wereld wordt beschouwd. Langs de steile, dichtbegroeide en zachtgroene oevers duiken traditionele dorpjes op. Elk dorp heeft zijn eigen aloude, meestal kleurrijke klederdracht. In sommige dorpen dragen de vrouwen een bijzonder hoofddeksel dat bestaat uit een lange band die om het haar en het hoofd wordt gebonden.

DAG 4 | Meer van Atitlán (O,L)

Onder het waakzaam oog van drie imposante vulkanen vaar je naar het Tzutujil dorp San Juan la Laguna. Je wandelt langs El Paseo de las Artes, artistieke muurschilderingen gemaakt door jonge kunstenaars en geniet van de kleurrijke en feestelijke sfeer dankzij de lichtjes, gekleurde hoeden, paraplu's en Maya-poppen in het straatbeeld. Je bezoekt een gemeenschapsvereniging die de Maya Tzutujil cultuur probeert te behouden met verschillende artistieke en traditionele workshops. Je luncht bij een Tzutujil Maya-familie en deelt met hen hun tradities, een typische ‘caldo de res’, gemaakt met lokale groenten, vergezeld van een ‘tamalito de Chipilín’ en avocado (privé boottocht en lunch inbegrepen).

DAG 5 | Reserva Natural Atitlán (O)

Aan de noordelijke rand van het Atitlán-meer vind je een voormalige koffieplantage, die volledig wordt teruggegeven aan de natuur. In het Atitlán Natuurreservaat wandel je over hangbruggen, langs watervallen, groepjes spinapen en allerlei vogelsoorten. Observeer vlinders in de geodome en geniet van de vele uitkijkpunten over het meer. Voor de avonturier in jou is er een vlucht over de 2.300 meter lange zipline beschikbaar!

DAG 6 | Panajachel - Guatemala City (O)

Bezoek de indrukwekkende, levendige en kleurrijke markt van Chichicastenango. Voor dag en dauw komen de Quiché-indianen uit de wijde omgeving hun kraampjes met handgemaakte kunstwerken opzetten bij kaarslicht. Zonder twijfel is dit de meest fotogenieke plek in Guatemala! Geen foto’s mogelijk in de Santo Tomas-kerk, waar de geur van brandende hars en het zicht op de met stapels bloemen en drankflessen bedekte altaren je lang zal bijblijven. Met een tuk-tuk ga je naar het bijzondere kerkhof, waar naar aloude traditie de graven worden beschilderd: elk familielid heeft zijn eigen kleur. Het zal je niet verbazen dat het heilige boek van de Maya’s, de Popol Vuh, hier werd gevonden en nog steeds zijn verhaal over het ontstaan van de mensheid vertelt. Je kan het bezichtigen in het gelijknamige museum in Guatemala City, waar je de komende nacht verblijft.

DAG 7 | Guatemala City – Coban (O)

Op weg naar Coban ligt Ram Tzul, een natuurreservaat in het nevelwoud van Purulhá en het leefgebied van de nationale vogel, de Quetzal. Je wandelt over paadjes door het indrukwekkende bamboebos, langs turquoise gekleurde rivieren, paradijselijke watervallen en kleurrijke vogels en orchideeën.

DAG 8 | Semuc Champey (O)

Vertrek per pick-up voor een bezoek aan Semuc Champey, gelegen midden in het tropisch woud waar de rivier de Cahabón zich ondergronds verstopt. In dit natuurparadijs verschijnt ze als een brug van kalkstenen terrassen die een reeks turquoise-blauwe natuurlijke zwembaden vormen, gevoed door een waterval die uit de bergen komt. Na een pittige klim naar het adembenemend mooie uitkijkpunt, kan je hier heerlijk afkoelen en ontspannen. 

DAG 9 | Coban – Flores (O)

Langs kronkelige wegen rijd je naar Flores. In dit bergachtige landschap bevinden zich de grootste en meest indrukwekkende grotten in Guatemala, las Cuevas de Candelaria. Volgens de Q'eqchi Maya's vormen ze de toegang tot “Xibalbá”, de poort naar de onderwereld. Het was een bedevaartsoord van groot belang voor de oude Mayabeschaving. Neem deel aan een Maya-ceremonie die door de lokale bevolking wordt uitgevoerd ter ere van hun Maya-voorouders of ga tuben over de ondergrondse rivier en zwemmen in de kristalheldere waterpoelen die door de rotsen worden bedekt.

DAG 10 | Tikal (O)

Wandel door het imposante archeologische park van Tikal, bakermat van de Mayabeschaving. Midden in de alles overwoekerende jungle liggen hier zo’n 3.000 Mayatempels verscholen. Bij zonsopgang bereiken we de top van een tempel om de eerste zonnestralen de mystieke stad goudrozig te zien kleuren, net zoals de Mayapriesters ooit deden. Na het ontbijt keren we terug voor een uitgebreid bezoek aan de majestueuze tempels die hoog boven de boomkruinen uitsteken, het grote ceremoniële plein met de tempels van de Maskers en van de Jaguar. Het absolute hoogtepunt van Tikal zijn de indrukwekkende paleizen van de centrale Acropolis die de jungle wonderbaarlijk hebben overleefd.

DAG 11 | Flores & Yaxhá (O)

Na een vrije voormiddag trek je naar de lagune van Yaxhá, verscholen in de jungle. Wandel langs de verschillende tempelcomplexen en over rituele boulevards tot aan de Acropolis. De naam Yaxhá betekent ‘blauwgroen water’ en verwijst naar het belangrijkste waterlichaam van het hele Maya-biosfeerreservaat. Vanaf de hoofdtempel beleef je een memorabele zonsondergang over het meer van Yaxhá.

DAG 12 | Flores – Río Dulce (O,L)

Vertrek naar de Atlantische Oceaan van Guatemala, ook wel Caribe Verde genoemd. In Río Dulce, omringd door hoge en duizelingwekkende kliffen bedekt met weelderig tropisch regenwoud, stap je aan boord voor een tocht langs mangrovebomen en kleine dorpjes van de Kekchí Maya’s die aan de oevers van de Río Dulce ontstonden. Je vaart voorbij het kasteel van San Felipe en het meer van Izabal naar Livingston, gelegen aan de monding van de rivier in de Caribische Zee. Deze stad heeft een authentieke tropische sfeer met kleurrijk beschilderde huizen, de rust en het Caribische ritme van de mensen. De bevolking komt oorspronkelijk uit Jamaica en spreekt de Garifuna taal, een mengeling van Creools, Engels, Kekchi (Maya-taal) en Frans. Deze middag proef je van een heerlijke en unieke Caribische ‘Tapado’: een zeevruchtensoep op basis van kokosmelk en banaan, afgerond met een ‘Coco Loco’, de lokale drank op basis van rum (privé boottocht en lunch inbegrepen). 

Superior

El Viajero

Boutique
Nanajuana

DAG 13 | Río Dulce – Guatemala City (O)

Op weg naar Guatemala City stop je bij de Mayastad Quiriguá, bekend om haar imposante stèles die het artistieke niveau van Copán overtreffen. Deze archeologische zone ligt in een prachtig stukje tropisch bos omgeven door bananenplantages. 

DAG 14 | Pacaya National Park – Guatemala City (O)

Deze ochtend kan je de majestueuze, nog steeds actieve vulkaan Pacaya beklimmen. Trek je stapschoenen aan om de unieke omgeving te verkennen en wandel omhoog naar de kraterwand. Vanop de hoogvlakte geniet je van een spectaculair uitzicht over het meer van Atitlán, de steden Antigua en Guatemala City en de schitterende vulkanische omgeving. Een prachtige maar pittige afsluiter van deze mooie reis!

DAG 15 | Brussel

Je komt aan in Brussel na je vlucht vanuit Guatemala City.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Superior

€ 4.635

per persoon

Deluxe

€ 4.945

per persoon

Boutique

€ 6.050

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Iberia in A-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 08.10.2024, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels op basis van kamer met ontbijt, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies (privé), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou, in functie van jouw reisbudget worden hotelcategorieën gemengd. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.