4 tips voor je eerste keer Kaapstad

Wat. Een. Stad. Ga je voor de eerste keer naar Kaapstad? Je kijkt er waarschijnlijk enorm naar uit, om de Tafelberg te zien of om te eten in een van de vele hippe restaurants. We geven je graag tips om het beste te maken van die eerste keer Kaapstad.

1. Pak slim in

Wij Belgen kennen het perfect, maar in Kaapstad kan je ook vier seizoenen op één dag hebben. Van mistig in de ochtend naar heet-heet-heet in de namiddag en winderig en fris in de avond. Lang leve laagjes.

2. Ken je transportopties

Openbaar vervoer in Kaapstad is niet het allerbeste, maar gelukkig zijn er tal van alternatieven. Op nummer 1 staat Uber, de app waar je bij gewone mensen een rit kan krijgen, en dus niet bij de traditionele taxichauffeurs. Zelf rijden kan natuurlijk ook! Huur een auto op de luchthaven en cruise als een échte local door centrum Kaapstad.

3. Stay connected

Blijf je wat langer in Zuid-Afrika? Dan is een lokale simkaart geen overbodige luxe. Zeker wanneer je apps zoals Uber en Google Maps plant te gebruiken. Je koopt een simkaart best op de luchthaven.

4. Dagtrippers

Kaapstad is de perfecte uitvalsbasis voor dagtripjes. Denk maar aan: Kaap de Goede Hoop, West Coast National Park, Cape Winelands, Simons Town, …

Zuid-Afrika wacht op je! Bekijk onze reizen of contacteer ons voor een reis helemaal op maat. Mét citytrip Kaapstad, natuurlijk.