9 tips om met kinderen te reizen

Of het nu je eerste trip is met je eerste kind of de vijfde vakantie met je vijfde kind: reizen met kindjes blijft altijd een uitdaging. Van op je bestemming te geraken tot wat je allemaal moet meenemen, zorgen zijn dichterbij dan je denkt. Of wilt. Hoe dan ook, er zijn heel wat tips om ervoor te zorgen dat je vakantie samen nét iets vlekkelozer verloopt.

Doe het rustig aan

Je bent het misschien gewoon om snel door de luchthaven te rushen (lang leve shortcuts!) maar die dagen liggen achter je. Doe het allemaal rustig aan, relax, go with the flow.

Neem niet teveel mee

Stiekem neem je altijd teveel mee en met een baby erbij gebeurt dat nog sneller. Maar onthoud: quasi alles wat je nodig hebt kan je ook in het buitenland kopen. Het is veel aangenamer om niet met een ton spullen te sleuren.

 

Merk ze

Eén onbewaakt moment en je kindje wandelt ergens op zijn/haar eentje naartoe. Zie dat ze altijd jouw telefoonnummer bij zich hebben. Je kan dat gewoon met een stift op hun armpje schrijven.

Geef ze een camera

Kindjes hun eigen (robuuste en kindvriendelijke) camera geven moedigt hen aan om naar de omgeving te kijken op hun eigen manier. Je zal achteraf verrast zijn van de foto’s!

Plan je vluchten

Probeer zoveel mogelijk je vluchten in de avond te plannen. Want een slapend kindje is leuk voor iedereen. Maak verder van de reis naar een bestemming al deel van je vakantie. Eet, speel, babbel, stretch je benen, … Maak het zo tof mogelijk.

Leg alles uit

Zeker als je je kindje nog niet vaak mee op vakantie hebt genomen. Leg hen uit wat je gaat doen, waarom je gaat reizen, hoe leuk het gaat zijn, dat je op avontuur gaat! Maar ook de minder leuke dingen, zoals waarom ze een gordel moeten dragen in het vliegtuig.

Neem wat spelletjes mee

Gezelschapspelletjes zodat ze zich kunnen amuseren tijdens lange autoritten of in het vliegtuig. Maar ook fijn voor wat quality time samen.

 

Zorg voor wat tijd apart

Een beetje me-time is altijd welkom, toch? Laat de kinderen bij je partner en ga eens op je eentje wandelen, zwemmen of naar de wellness. Als de kindjes slapen, maar er dan ook een gezellige tijd van voor je partner en jezelf.

Wees positief

Jij beslist zelf wat je belangrijk genoeg vindt om je druk over te maken. Op vakantie zijn de typische grenzen en regels van thuis een beetje vager en is het ook makkelijker om een ‘nee, nee, nee, nee’-ouder te worden. Maar focus je op de belangrijke dingen. Op de leuke dingen. Het is vakantie. Geniet.