Tijd voor avontuur! Je reis naar Zuidoost-Azië is er altijd eentje om nooit te vergeten. Van overheerlijke Pad Thai in Thailand naar de mooiste waterval in Laos: Kuang Si. Cultuurliefhebbers halen hun hartje op in Cambodja en nature lovers komen aan hun trekken in het groene Maleisië. Of zegt onontgonnen Myanmar je wel wat? Als laatste heb je Vietnam, een land dat je met geen ander kan vergelijken. Go see for yourself.

Waar te beginnen

Vietnam

Felgroene rijstvelden, prachtige karstlandschappen, meer dan 3000 kilometer kustlijn, oude keizerlijke steden, kleurrijke bergstammen en grote bruisende metropolen: dat is Vietnam. Een land getekend door de strijd tegen noorderbuur China, de Franse koloniale overheerser en het anticommunistische Amerika, maar met een enorm vriendelijke bevolking en – niet onbelangrijk – een van de lekkerste keukens in Zuidoost-Azië! De Vietnamezen vergelijken de vorm van hun landbouwnatie met een lange bamboestok waar twee manden aan hangen, een typisch tafereel uit het straatbeeld. De manden symboliseren de twee vruchtbaarste rijst producerende regio’s van het land, namelijk de zuidelijke Mekongdelta met Saigon en in het noorden het bekken van de Rode Rivier en Hanoi.

Cambodja

Wie Cambodja zegt, zegt Angkor! Deze tempelstad is hét hoogtepunt van jouw bezoek aan het land. Vanuit Siem Reap heb je enkele dagen nodig om je onder te dompelen in de hoogstaande hindoebeschaving van de Khmer godkoningen. Angkor Wat en Angkor Thom moeten absoluut op jouw lijstje staan, maar trek ook zeker het platteland in om er de verborgen tempels te ontdekken. Het dagdagelijkse leven in Cambodja speelt zich af langs de Mekong rivier en dat zie je duidelijk in de hoofdstad Phnom Penh. Het mooie koninklijke paleis en de Zilveren Pagode zijn jouw bezoek zeker waard, maar zet er zeker ook een stapje terug in de tijd en leer meer over de oorlogsgeschiedenis en het gruwelijke regime van Pol Pot’s Rode Khmer op de Killing Fields. In het zuiden bezoek je Kampot met zijn koloniale charme of de verlaten stranden en natuurreservaten in Sihanoukville.

Laos

Het ruige en bergachtige Laos verwent je met ongerept tropisch regenwoud. Jarenlang was het land afgesloten voor bezoekers waardoor je er vandaag de dag nog de authentieke sfeer voelt. Wie naar Laos reist, maakt in het noordelijk gelegen Luang Prabang en in de hoofdstad Vientiane kennis met de vroegere Franse koloniale charme. Ook de geheimen van de boeddhistische traditie in de vele gouden wats, of tempels, zijn na jouw bezoek geen geheimen meer. In Luang Prabang beleef je een Laotiaanse ceremonie, de Baci ceremonie en geeft een monnik je een witte Sai Sin. Draag dit witte touwtje zeker om je pols, want het brengt geluk tijdens je hele rondreis. Op de kleurrijke, lokale marktjes proef je van de spicy Laotiaanse specialiteiten. Heb je meer tijd? Ga dan naar de mysterieuze kruikenvallei en ontdek in het zuiden de prachtige natuur en bergstammen op het Bolavenplateau.

Thailand

Prachtige kustplaatsen, bergachtige gebieden vol mooie valleien, jungles waar je een mooie trekking kunt maken, schitterend cultureel erfgoed wat je kan bezichtigen, de Full Moon feesten en festivals en een bevolking die altijd voor je klaar staat. Dit alles maakt het bezoeken van Thailand een onvergetelijke ervaring. Ga naar Thailand als je houdt van relaxen op wondermooie stranden, van het ontdekken van een nieuwe cultuur en religie, van nieuwe smaken en een heerlijke keuken, van prachtige tempels omgeven door groene oerwouden en van een enorme vriendelijkheid en gastvrijheid! Thailand wordt niet voor niets ‘het land van de glimlach’ genoemd. Thailand is een heerlijk gastvrij land waar het makkelijk reizen is. Een ideale kennismaking met de smaken, geuren en culturen van Azië.

Myanmar

Fantastisch mooi, uitgestrekt & verrassend veelzijdig; dát is Myanmar! Deze schatkamer verwondert met het cultureel erfgoed Bagan, de sfeer in Mandalay en de idyllische setting van het Inle Meer. Verrassende elementen zoals de Gouden Rots, de verborgen stranden aan de kust en de blik van de altijd lachende Birmaan loodsen ons door dit mooie en zonder twijfel authentieke land. Religie, tempels, Buddha, de vele bergstamvolkeren, de tuinen & parken in Yangon en de verborgen stranden gaan er hand in hand. Wist je dat dit land twee namen heeft? Myanmar en Birma wisselen elkaar af om dit prachtige land te benoemen. Dat komt doordat de Britten het land de naam Burma of Birma in het Nederlands gaven. Het militaire bestuur gaf het land dan weer de naam Myanmar, de lokale naam van het gouden land.

Maleisië

De oneindige schoonheid van het betoverende Maleisië heeft al menig reizigershart sneller doen kloppen. Eeuwenlang trokken handelaars en ontdekkers naar dit land om hun geluk te zoeken of om een plaats te vinden waar zij zich konden vestigen. Gebruiken en talen afkomstig uit alle delen van de wereld vermengden zich met de rijke traditie van de inheemse bevolking tot een diverse en fascinerende cultuur. Maleisië is een ware smeltkroes van rassen en religies waar Chinezen, Indiërs, Malay en inheemse stammen harmonieus samenleven. Deze diversiteit zorgt ervoor dat Maleisië een gastronomisch paradijs is met honderden kleurrijke festivals. Ruige bergen, tropische regenwouden en mangroves met uniek dierenleven worden omzoomd door witte zandstranden en koraalriffen. Een land vol verrassingen.

Rondreizen

Hieronder vind je een kant-en-klare rondreis. Je kan simpelweg intekenen op een kant-en-klaar pakket of kiezen om hier of daar wat te vervangen. Wil je graag wat langer blijven dan het voorgestelde programma? Dan kan, laat het ons weten!

Rondreizen Zuidoost-Azië

De gouden glimlach van Myanmar

Rondreizen Zuidoost-Azië

Vietnam classic: van Zuid naar Noord

Rondreizen Zuidoost-Azië

Hoogtepunten van Thailand

Rondreizen Zuidoost-Azië

Het groene Thailand

Rondreizen Zuidoost-Azië

Vietnam voor het hele gezin

Rondreizen Zuidoost-Azië

Khmertempels van Thailand & Cambodja

Rondreizen Zuidoost-Azië

Bangkok, Ayutthaya & eilandhoppen

Rondreizen Zuidoost-Azië

Bangkok, de Gouden Driehoek en Phuket

Rondreizen Zuidoost-Azië

Midden in de Vietnamese natuur

Excursies

Excursies Zuidoost-Azië

Het majestueuze Inle meer

Excursies Zuidoost-Azië

Ballonvaart over de tempelvlakte

Excursies Zuidoost-Azië

Traditionele apsara dansen

Excursies Zuidoost-Azië

Op Angkor zipline avontuur

Excursies Zuidoost-Azië

Beleef de zonsondergang in Angkor Thom

Uitbreidingen

Uitbreidingen Zuidoost-Azië

Kom tot rust in de badplaats Ngapali Beach

Uitbreidingen Zuidoost-Azië

Naar het kleurrijke stadje Monywa

Uitbreidingen Zuidoost-Azië

De Gouden Rots

Uitbreidingen Vietnam

Luang Prabang in Laos

Uitbreidingen Vietnam

Verborgen schatten van Cambodja

Op zoek naar iets specifiek? Laat het ons weten!

Belangrijk voor vertrek

Documenten & gezondheid

Internationaal paspoort

Voor een bezoek aan Zuidoost-Azië heb je een internationaal reispaspoort nodig dat minstens nog 6 maanden na terugreis geldig is. Vraag je reispas tijdig aan!

Reisverzekering

Zorg best voor een uitgebreide reisverzekering, en hou je polisnummer op zak, samen met de noodnummers van je verzekeringsmaatschappij.

Inentingen

Geen enkele vaccinatie is verplicht. Aan te bevelen zijn vaccinaties tegen tetanus, hepatitis A&B en buiktyfus. Het is belangrijk om muggenwerende middelen ook overdag te gebruiken, dit ter preventie van Dengue en chikungunya (knokkelkoorts). Het leidingwater is nooit drinkbaar. Een goede bescherming tegen de zon is noodzakelijk. Verdere inlichtingen kan je verkrijgen via je huisarts of via het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen (Reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.itg.be).

Betalingen & hotels

Betaalkaarten

Creditcards (VISA, MasterCard en American Express) worden doorgaans alleen in bepaalde hotels en in toeristische winkels geaccepteerd.

Fooien

De bagagedragers in de hotels mag je maximaal één euro per koffer geven. Het is tevens gebruikelijk om chauffeurs en gidsen een tip van maximaal vijf tot acht euro ieder te geven op het einde van een dagtrip. Kamermeisjes en -jongens vinden graag een tip in de badkamer op het begin of einde van je verblijf. In hotels en restaurants is de dienst meestal inbegrepen onder de vorm van een 10% ‘service charge’.

Comfort

Alle hotels in ons aanbod gaan van comfortabel tot luxueus, ze hebben een prima en complete inrichting en bieden een voortreffelijke service. Behalve de door ons voorgestelde hotels, kan tooku elk ander hotel in Zuidoost-Azië op aanvraag aanbieden.

Praktisch

Netspanning

Je hebt een universele stekkeradapter nodig. De netspanning is overal 220 volt.

Transport

Moderne metertaxi’s zijn relatief goedkoop en overvloedig beschikbaar in toeristische gebieden, zodat zelfs de kortste afstanden makkelijk en zeer betaalbaar zijn per taxi. Neem wel steeds een officiële taxi! Je kan in de grote steden voor korte afstanden ook een riksja nemen. Spreek wel steeds op voorhand de prijs af.